Belföld

Felfüggesztettet kapott a videón lévő munkás, aki ásóval esett a munkatársának

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte büntetővégzésében az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki ásóval támadt a munkatársára egy nyergesújfalui építkezésen.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a férfi 1 év 4 hónap börtönbüntetést kapott, de ennek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették. A büntetővégzést mindeki tudomásul vette, így az jogerős.

Az elkövető segédmunkásként dolgozott tavaly tavasszal az építkezésen. Szintén ezen az építkezésen dolgozott egy másik férfi, akivel az elkövető vitába keveredett, mivel ez a férfi gyanúsnak találta az elkövető jelenlétét abban a pincében, ahol voltak a holmijai. A szóváltást követően a tanú kiment az épületből.

Az elkövető követte őt, majd a vele szemben közlekedő másik férfi felé suhintott az ásóval. A megtámadott férfi félrehajolt az ütés elől, és a bal kezével elhárította az ütést, s ráfogott az ásó nyelére.

Ahogy az a videón látszik egy másik férfi kicsavarta az elkövető  kezéből az ásót, miközben  a támadó megrúgta az áldozatát. A további támadás megakadályozása érdekében egy harmadik férfi kigáncsolva földre vitte az elkövetőt, majd lefogta és ott tartotta, amíg az le nem nyugodott. A megütött férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

Olvasói sztorik