Belföld

Ásóval támadt a munkatársára egy segédmunkás az építkezésen

Ásóval támadt a munkatársára egy segédmunkás egy nyergesújfalui építkezésen. Az Esztergomi  Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt állítja bíróság elé a támadót.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az elkövető segédmunkásként dolgozott tavaly tavasszal az építkezésen.

Szintén ezen az építkezésen dolgozott egy másik férfi, akivel az elkövető vitába keveredett, mivel ez a férfi gyanúsnak találta az elkövető jelenlétét abban a pincében, ahol voltak a holmijai. A szóváltást követően a tanú kiment az épületből.

Az elkövető követte őt, majd a vele szemben közlekedő másik férfi felé suhintott az ásóval. A megtámadott férfi félrehajolt az ütés elől, és a bal kezével elhárította az ütést, s ráfogott az ásó nyelére.

Ahogy az a videón látszik egy másik férfi kicsavarta az elkövető  kezéből az ásót, miközben  a támadó megrúgta az áldozatát. A további támadás megakadályozása érdekében egy harmadik férfi kigáncsolva földre vitte az elkövetőt, majd lefogta és ott tartotta, amíg le nem nyugodott.

A megütött férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett börtönbüntetést kért az elkövetőre.

Olvasói sztorik