Belföld

Nem látta el, hanem otthonába vitt egy HÉV peronján eleső és lebénult férfit a mentő

Elesett a szigetszentmiklósi HÉV állomáson egy férfi. A mentők kiérkeztek a helyszínre de nem látták el az eséstől lebénult férfit, hanem inkább hazavitték, majd azt dokumentálták, hogy mire kiértek addigra az illető elment és már nem volt kit ellátniuk.

A súlyosan megsérült férfihez végül az anyja hívott ki egy másik mentőt később. A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt állítja bíróság elé a mentőápolót.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett szabadságvesztést kértek a férfire.

Egy szigetszentmiklósi HÉV állomáshoz riasztották a mentőket 2022 szeptember 18-án hajnalban, mert egy férfi a peronon feküdt és nem tudott felállni.

A mentő kiérkezése után az ápoló is megpróbálta felállítani az ekkor már más személyek által egy padra ültetett ittas embert, de nem járt eredménnyel. Ekkor az ápoló úgy döntött, hogy nem szállítják kórházba további vizsgálatok céljából a férfit, hanem inkább az otthonába viszik.

Miután az áldozatot hazaszállították, közölték az édesanyjával, hogy zsibbad a lába valamint nagyon fáznak a végtagjai és ha nem enyhülnek ezek a tünetei, akkor hívjon hozzá újfent mentőt. Ezután otthonában hagyták a férfit.

Az elkövető ezt követően a kivonulásukat már úgy dokumentálta, hogy amire a HÉV állomásra kiérkeztek az ismeretlennek megjelölt személy már elment onnan, így nem volt kit ellátniuk. Mivel a férfi fájdalmai nem enyhültek, ezért az édesanyja mentőt hívott hozzá és kórházba szállították, ahol megműtötték és mélyaltatásba helyezték.

Az eljárás során megállapították, hogy a HÉV állomáson történt esése következtében a sértett két csigolyája is eltört továbbá gerincvelője is súlyosan sérült. Ennek következtében alsó testfele már a HÉV állomáson teljesen lebénult.

Az ügyész lapunknak elmondta, még, hogy a mentős nem ismerte be a bűnösségét, és azt mondta, hogy nem is emlékszik az esetre.

Az elkövető ápoló nem a számára előírt szakmai szabályoknak megfelelően látta el a sérült férfit, és szabálysértése alkalmas volt a sértett közvetlen veszélyeztetésére. Később, a műtét utáni kórházi kezelése során a férfi elhunyt, de az már nem vezethető vissza a vádlott szakmai szabályszegésére. Az ügyészség felfüggesztettet kért a mentősre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik