Belföld

Letartóztatták a pécsi gimnazistát, aki egy kollégium mosdójában szülte meg a kisfiát

Letartóztatta a bíróság azt a 15 éves lányt, akit azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt megölte az újszülött gyermekét Pécsen – tudta meg a 24.hu.

Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a gyanúsított javítóintézetben végrehajtandó letartóztatását.

Kedd reggel kaptak bejelentést a rendőrök arról, hogy a 15 éves lány egy pécsi ingatlanban titokban megszülte a gyermekét, aki meghalt. Mivel felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a lányt őrizetbe vették, és emberöléssel gyanúsították meg.

Úgy tudjuk, hogy a tini egy Pécs közelében élő faluban él, és ellátatlanság miatt halt meg az általa világra hozott baba. A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az ügy körülményeit.

Frissítünk!

A Pécsi Törvényszék közleményében azt írta, hogy a gyanúsított egy pécsi gimnázium tanulója. A kollégista diáklánynak kedden hajnalban erős fájdalmai voltak, görcsölt és vérzett.

Segítséget kért a szobatársától, de a vérzést nem sikerült elállítani, majd miután a szobatársa a mosdóba kísérte, a gyanúsított a vécébe bezárkózva a kagylóba szülte meg a nagy valószínűséggel élve született fiú gyermekét.

A szülésről a fiatal anya szobatársa értesítette a kollégiumi nevelőt, aki hívta a mentőket, de az újszülött életét már nem sikerült megmenteni. A gyermek halálának közvetlen oka a koraszülöttségből adódó tüdőéretlenség volt.

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a lány – javítóintézetben végrehajtandó – letartóztatását tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt. Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, míg a gyanúsított, a védője és a törvényes képviselője enyhébb kényszerintézkedésért fellebbezett.

Tegnap számoltunk be arról, hogy holtan találtak egy újszülött gyermeket a Józsefvárosban. Őt a 22 éves anyja ölhette meg. Erről ebben a cikkünkben írtunk:

Kapcsolódó
Holtan találtak egy újszülött csecsemőt a Józsefvárosban
Egy társasház udvarán találták meg a baba holttestét. A 22 éves anyja végezhetett vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik