Belföld

Videón, ahogy Kaposvár főterére hordja a lomjait egy házaspár

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Kaposvár főterére hordta a lomjait egy házaspár. Fél tucatszor fordultak, mire lecipeltek minden feleslegessé váló holmit és kacatot. A Kaposvári Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat ellenük.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a terheltek olyan mennyiségben halmoztak fel lomokat bérleményükben és annak udvarán, hogy azokat már nem tudták elvitetni lakossági szemétszállítással, valamint a lomtalanítási szolgáltatást sem vették igénybe.

Egy tavaly szeptemberi este aztán úgy döntöttek, hogy megoldják okosban a dolgokat. Mivel közel laktak Kaposvár főteréhez, ezért hat fordulóval lecipeltek mindent egy ott lévő kicsi kuka mellé. A házaspár akcióját azonban végig rögzítették a köztéri kamerák, így könnyen azonosíthatók voltak.

A vádlottak szemétszállítása hulladékgazdálkodási tevékenységnek minősül, és mivel azt nem jelentették be, illetve engedélyt sem kértek rá, cselekményükkel bűncselekményt valósítottak meg. Az önkormányzat a frekventált helyen lerakott lomok elszállításáról már másnap saját költségén gondoskodott, amit a terheltek a nyomozás során kifizettek a vagyonkezelő felé

Az ügyészség ezt is figyelembe vette, és próbára bocsátást indítványozott velük szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik