Belföld

12 évet kértek az eltűntként keresett holland üzlettársát agyonverő és elásó férfire

police.hu
police.hu

Emberölés miatt állítja bíróság elé a Pest Vármegyei Főügyészség azt a Z. Józsefet, aki 2018 áprilisában megölte, majd elásta a holland üzlettársát az áldozat Csepel-szigeti otthonának kertjében.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség 12 év szabadságvesztést és 10 év közügyektől eltiltást kért az emberöléssel vádolt férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetér.

A külföldi férfi hozzátartozója négy évvel ezelőtt jelezte a budaörsi rendőröknek, hogy nem tud kapcsolatba lépni a rokonával. A nyomozás során feltérképezték a holland férfi kapcsolatrendszerét és kiderült, hogy a későbbi gyilkosával, a 68 éves Z. Józseffel évtizedes üzleti és baráti kapcsolatban állt. Közös cégük volt itthon és Németországban is.

police.hu

A vádirat szerint a terhelt azért kereste fel az üzlettársát otthonában, hogy elmenjenek együtt autót venni Németországba. Vita alakult ki köztük, és Z. József a házból nyíló garázsba vezető lépcső tetejéről meglökte az áldozatát, aki a lépcsősor aljára esett, és fejét beverte a térkőburkolatú talajba. Az elkövető ezt követően egy betonvassal többször is fejen ütötte az esés után éppen felkelni szándékozó üzlettársát.

Az áldozat a bántalmazás miatt rövid időn belül meghalt. A férfi ezt követően a holttestet egy talicskába tette, és az ingatlan hátsó részében lévő, korábban komposztálás céljából kiásott gödörhöz vitte. Az áldozatnál lévő értékeket megsemmisítette, majd a tetemet a gödörbe dobta, és eltemette.

A férfi már az első kihallgatásán beismerte, hogy 2018 tavaszán megölte, majd elásta a korábbi üzlettársát. Anyagi természetű, hangos szóváltással, ordítozással tarkított vitájuk közben meglökte barátját, aki legurult a lépcsőn. Még lábra tudott állni, ám ekkor Z. József lesújtott rá egy vasdarabbal, ahogyan ő fogalmazott: „kétszer, háromszor megkínáltam a vassal”.

police.hu

Z. József ezt követően mindenkinek azt próbálta beadni, hogy a férfi külföldre utazott. A koponya vizsgálatakor az orvos szakértő három olyan sérülést talált, amelyek nagy erőbehatásra keletkezhettek. A halántéktáji, a bal farcsonti sérüléssel és a nyakszirttáji töréssel kapcsolatban vélelmezte az eszközös ütést, és valószínűtlennek tartotta, hogy baleset történt. A Pest Vármegyei Főügyészség 12 év szabadságvesztést kért az emberöléssel vádolt férfire.

Kapcsolódó
„Kétszer, háromszor megkínáltam a vassal” – mondta a négy évig eltűntként keresett holland üzlettársát agyonverő és elásó férfi
Az áldozat holttesttét négy évvel a gyilkosság után találták meg egy szigetszentmártoni ház udvarán. Videóval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik