Belföld

„Kétszer, háromszor megkínáltam a vassal” – mondta a négy évig eltűntként keresett holland üzlettársát agyonverő és elásó férfi

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a Z. Józseffel szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2018-ban agyonverte, majd elásta az udvarában a holland üzlettársát. Az eltűntként keresett férfi maradványait négy évvel később hantolták ki, miután kiderült, hogy bűncselekmény áldozata lett.

A külföldi férfi hozzátartozója négy évvel ezelőtt jelezte a budaörsi rendőröknek, hogy nem tud kapcsolatba lépni a rokonával. A nyomozás során feltérképezték a holland férfi kapcsolatrendszerét és kiderült, hogy a későbbi gyilkosával, a 68 éves Z. Józseffel évtizedes üzleti és baráti kapcsolatban állt. Közös cégük volt itthon és Németországban is.

2022 májusában az egyik ráckevei nyomozónak beesett egy infó arról, hogy hol lehet elásva az eltűntként keresett férfi. Ezért a nyomozók úgy döntöttek, hogy átfésülnek egy szigetszentmártoni ingatlant.

police.hu

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai szerszámokkal és markolóval érkeztek a címre. A terepkutatást végző tetemkereső kutya egyértelmű jelzést adott, a területet aztán géppel és kézzel tisztították meg. Közel három órával később pedig előkerült egy emberi koponya. Az egy méter mélyről kiásott maradvány kiemelése után a holttest többi részét is felszínre hozták. A külső helyszínes feladatokkal párhuzamosan kezdődött a ház tulajdonosának elszámoltatása.

A férfi már az első kihallgatásán beismerte, hogy 2018 tavaszán megölte, majd elásta korábbi üzlettársát. Anyagi természetű, hangos szóváltással, ordítozással tarkított vitájuk közben meglökte barátját, aki legurult a lépcsőn. Még lábra tudott állni, ám ekkor Z. József lesújtott rá egy vasdarabbal, ahogyan ő fogalmazott: „kétszer, háromszor megkínáltam a vassal”. Áldozata testét talicskába emelte, majd az udvari komposztálógödörbe borította, és elföldelte

– közölte közleményében a rendőrség.

Z. József ezt követően mindenkinek azt próbálta beadni, hogy a férfi külföldre utazott. A koponya vizsgálatakor az orvos szakértő három olyan sérülést talált, amelyek nagy erőbehatásra keletkezhettek. A halántéktáji, a bal farcsonti sérüléssel és a nyakszirttáji töréssel kapcsolatban vélelmezte az eszközös ütést, és valószínűtlennek tartotta, hogy baleset történt.

A rendőrség lezárta az emberöléssel gyanúsított Z. József ügyét, és vádemelési javaslattal továbbította az iratokat az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik