Belföld

Nem akart beszélni vele a másik biciklis, követte és eszméletlenre verte

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kifosztás bűntette miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki  tavaly áprilisban követett, majd eszméletlenre vert egy másik bringást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az ominózus este a terhelt elment egy presszóba. A pultos azonban nem szolgálta ki a korábbi agresszív viselkedése miatt, és felszólította, hogy távozzon. A vádlott kiment, az épület előtti teraszon és leült egy padra.

Egy ismerőse azonban eközben a kocsmában tartózkodott, s záróráig italozott. Kerékpárral hazaindult, miközben a presszóból kitessékelt férfi bringával követte, és beszélgetni akart vele. Mivel a másik férfi nem vett tudomást róla, ezért megharagudott rá.

A férfi megérkezett a házához, kinyitotta a bejárati ajtót, ekkor a vádlott mögé lépett és hátulról puszta kézzel fejbe vágta. Az ütés olyan erejű volt, hogy a férfi földre zuhant, majd a támadója belerúgott. Az áldozat már az ütéstől elveszítette az eszméletét, ezért a támadó bevitte a házba.

A férfi kihasználva a helyzetet felmérte milyen értékek vannak a lakásban, elvitt fűkasszát, mosógépet, valamint az ismerőse pénztárcájából is kivett 500 forintot. A tárgyakat később értékesítette. A leütött férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik