Belföld

A Közlekedő Tömeg szerint nem mond igazat a BKK a járatritkításról

Fülöp Dániel
Fülöp Dániel

A BKK a január 19-étől érvényes járatritkítások kapcsán valótlanul állította, hogy a menetrend optimalizálását még tavaly egyeztetések előzték meg: a BKK a szakmai civil szervezeteknek – így a Közlekedő Tömegnek is – bemutatta a tervezetet, annak tartalmával és indoklásával az érintettek alapvetően egyetértettek – írja szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében az egyesület.

Hozzáteszik, hogy szerintük nem felel meg a valóságnak, hogy az ügyben bármilyen menetrendi tervezetet bemutattak volna a Közlekedő Tömegnek, „így értelemszerűen az sem, hogy annak tartalmához és indoklásához egyetértésünket adtuk, adhattuk volna, ilyen egész egyszerűen nem történt.”

A héten derült ki, hogy a BKK számos járaton hétfőnként és péntekenként ritkítja a menetrendet. A döntést úgy magyarázták, hogy a BKK az átalakult utazási szokásokhoz igazítja menetrendjét. az így felszabaduló erőforrásokat a közlekedésszervező pedig teljes mértékben hálózati fejlesztésre fordítja majd.

Azt is írták, hogy „a menetrend optimalizálását még tavaly egyeztetések előzték meg: a BKK a szakmai civil szervezeteknek – így a Közlekedő Tömegnek is – bemutatta a tervezetet, annak tartalmával és indoklásával az érintettek alapvetően egyetértettek”.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik