Belföld

A BKK vezérigazgatója elismerte, hogy nem kommunikáltak valami jól a járatritkításról

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Pénteken a BKK menetrendváltozást jelentett be, amely szerint 53 járat riktábban fog járni hétfőnként és péntekenként. A változás a villamosokat, a trolikat és a buszokat is érinti. Például az egyes villamost és az ötös buszt, valamint a 7E járatokat.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár ezután arról posztolt, hogy hosszú sorokban állnak az emberek a buszok előtt.

Én ma arra szólítottam fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy ezt az indokolatlan és átgondolatlan járatritkítási csomagot vonja vissza

– mondta erről Vitézy az Atv-nek. 

Semmilyen társadalmi egyeztetés nem volt, pedig jogszabály ezt kötelezővé teszi. Külön részvételiségi irodák, külön részvételiségi főpolgármester-helyettes, tanácsadók tucatjai dolgoznak a városházán azért, hogy bevonják az embereket a döntésekbe – ez volt a nagy változás ígérete, mielőtt a mai főpolgármester hivatalba lépett. Ehhez képest egy ilyen volumenű változásról még csak tájékoztatást sem adtak még a megvalósítása előtt

– tette hozzá.

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója azt mondta az Atv-nek, hogy voltak társadalmi egyeztetések tavaly, de ettől még elismerte, hogy hibáztak:

Erről sajnos sokkal látványosabban, hangsúlyosabban és hamarabb kellett volna kommunikálnunk, én ezért elnézést kérek.

Walter hozzátette, hogy a mostani ritkítás adatalapon és elemezve történt, de monitorozzák, és ha be kell avatkozni, be fognak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik