Belföld

Nem áll jól a tankerület a kölcseys tanárperben

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
A bíró lezárta a perfelvételi szakaszt, ismét meghallgatná Marosi Beatrix tankerületi vezetőt.

Folytatódott a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok pere. Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője korábban a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumának nem tudta megindokolni, mi alapján választotta ki az elküldött pedagógusokat, ezért a bíró pontos listát kért mulasztásaikról.

A hvg.hu tudósítása szerint a csütörtöki tárgyalásra benyújtott adatokkal ismét gond volt, amit a bíró szóvá is tett a tankerület jogi képviselőjének. A kigyűjtött adatokat a Kréta rendszeréből valószínűleg már töröltek, így a bíró szerint a tankerület állításait a tanári mulasztásokról nem tudják  hitelesen alátámasztani. .

Egyetlen egy dolgot kértem önöktől, nem sikerült teljesíteni

– mondta a bíró, aki végül lezárta a perfelvételi szakaszt. Jelezte, hogy a bíróság a következő tárgyaláson meghallgatná a gimnázium igazgatóját, Fazekas Csabát, valamint szeretné ismét beidézni Marosi Beatrixet is.

Noha a tankerület jogi képviselője jelezte, kezelése miatt előreláthatóan nem fog tudni megjelenni, a bíró azt mondta, ha úgy ítéli meg, hogy ismét bíróság elé kell állnia, akkor beidézi a tankerületi vezetőt. A következő tárgyalás március végén lesz.

Korábban többször el kellett halasztani tárgyalást, mert az alperes Marosi Beatrix gyengélkedésére hivatkozva nem jelent meg a  meghallgatáson. Fazekas Csaba igazgató annak idején úgy vélte, a Kölcsey Ferenc Gimnázium öt kiváló tanárát veszítette el, kirúgásuk olyan pedagógiai hiba, amit a 21. század iskoláiban már nem szokás elkövetni. Az igazgató külön-külön is értékelte őket.

Kapcsolódó
Kölcseys igazgató: Nincs mentség a kiváló tanárok kirúgására
Fazekas Csaba szerint ilyen pedagógiai hibát a 21. század iskoláiban már nem szokás elkövetni, a döntéshozó megsértette a diákok jogait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik