Belföld

Tanárper: a bíró adott házi feladatot a tankerületnek

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Folytatódott a Kölcseyből kirúgott tanárok pere. A bíró jelezte, értelmezhetetlen adatokkal nem tudja lezárni a perfelvelételi szakaszt.

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok munkaügyi perében a bíró hiába szerette volna lezárni a lassan egy éve húzódó perfelvételi szakaszt, írja a Népszava.

Mivel az előző tárgyaláson a tankerület vezetője, Marosi Beatrix nem tudta egyértelműen elmagyarázni, miért pont azt az öt tanár rúgta, pontos listát kért a mulasztásokról. A kért kimutatást, noha volt rá egy hónap, csak december 1-jén küldték el a bíróságra.

A bíró a késlekedés mellett szóvá tette azt is, hogy a tankerület adatai értelmezhetetlenek, nem tudja elképzelni, miként mulaszthatott valaki 14,5 tanórát, tölthetett 1,72 napot polgári engedetlenséggel.

A következő tárgyalás január 18-án lesz, addigra a bíró az adatok pontosítását kérte, normális számokkal. Jelezte, az üggyel úgy tudnának haladni, ha legközelebb nem a tárgyalás előtt 1-2 nappal, az éjszaka közepén küldenék a kért dokumentumokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik