A következő élő közvetítés része Gulyás Gergely: Ebben a ciklusban megduplázzuk a pedagógusbéreket

Gulyás: A magyar kormány támogatja Ukrajnát

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Azért voltak nagyobb arányban magyarok az elbocsátott dolgozók között a salgótarjáni akkuipari cégnél, mert az ott dolgozók között is nagyobb százalék a magyar, mint a nem magyar.

– indokolta Gulyás Gergely az elbocsátásokat a 24.hu kérdésére. A védelmi rendszer szerinte abban áll, hogy nem tud külföldit felvenni egy cég addig, amíg van magyar.

Novák Katalin úgy fogalmazott a napokban, hogy Ukrajnát továbbra is támogatni kell, ezzel szemben Orbán Viktor Brüsszelben nem szavazta meg Ukrajna támogatását. Gulyás ezt a kérdést másképp látja:

A kormány támogatja Ukrajnát. Mi nem az ukrán-támogatás ellen vagyunk, hanem nemzeti alapon kössünk megállapodást. A mi félelmünk a közös hitelfelvétel. Nem az ukrán támogatástól zárkózunk el.

Novák Katalin arról is beszélt, hogy Oroszország nem győzhet, miközben Orbán korábban úgy fogalmazott, hogy Ukrajna nem győzhet.

Gulyás viszont már azt mondta, hogy: senki nem győzhet, csak vesztesek vannak.

Arra a kérdésre, hogy miért gondolja azt a kormány, hogy a gyerekek érdekével ellentétes, ha nem egy apja és egy anyja van, és miért látják jobbnak, ha a gyereke állami intézményekben nevelnek Gulyás így reagált:

Mi nem ezt állítjuk. Viszont a házaspárok sorba állnak az örökbefogadható gyermekekért.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik