Belföld

Hat évet kapott a férfi, aki rálőtt az exével sétáló riválisára Tatabányán, majd hátba szúrta

police.hu
police.hu

Hat év börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a férfit, aki tavaly márciusban rálőtt az exével sétáló riválisára Tatabányán, majd hátba szúrta.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyész tudomásul vette az előkészítő ülésen hozott ítéletet, a terhelt és védője azonban fellebbezett. Hozzátette, a bíróság fenntartotta az elkövető letartóztatását. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

A férfi Tatabányán, a Barabás dűlőben sétált az esti órákban, amikor találkozott az ittas férfivel és a volt barátnőjével. Neheztelt a riválisára, amiért a korábbi párja hozzá költözött. Amikor meglátta, akkor futni kezdett felé, és fejére célozva, egy méterről többször  is rálőtt gázfegyverrel a másik férfire. A lövések az áldozat fejét és a védekezésül felemelt bal kezét érték.

Az áldozat védekezésül elfordult a támadójától, de megbotlott, és a földre esett. Az elkövető ekkor elővett egy kést és hátba szúrta a hason fekvő férfit. A megszúrt férfi a támadója távozását követően felkelt a földről, és segítséget kért egy közelben lakótól, aki értesítette a mentőszolgálatot.

Az áldozat a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett el. A lövések többek között a bal kéz kisujj inainak sérülését okozták, a kisujj hajlítása korlátozott lett, ez pedig maradandó fogyatékosságnak tekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik