Belföld

A kánikulában buszon felejtett kislány ügye: több gyerek is jelezte a sofőrnek, hogy valaki fent van még a járművön

Több gyerek is jelezte, hogy van még óvodás azon a óvodabuszon, amelynek sofőrje 2022 júniusában egy négyéves kislányt felejtett. A jármű a tűző napon állt nyolc órán keresztül. Az 50 fokos utastérben a kislány hőgutát kapott, eszméletlen állapotban találtak rá. Két nappal később a kórházban meghalt. Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt állította bíróság elé a Tiszafüredi Járási Ügyészség a kunhegyesi buszsofőrt, akinek a mai tárgyalásán a szakértő felsorolta, a sofőr miben hibázott: köteles utaslistát beszerezni, a felszállásnál ellenőrizni az utasokat, valamint leszállásnál is, hogy mindenki elhagyta-e a járművet – írja a Blikk. 

A tárgyaláson a bíró a diákok vallomásából olvasott fel, amelyből kiderült, a gyerekek látták, hogy a kislány ott van még a buszon. Egyikük hangosabban is jelzett a sofőrnek, ám az nem hallotta, hogy szóltak neki.

Az 57 éves kunhegyesi férfi a vádirat szerint buszsofőrként 2022. június 7-én kiskorú gyermekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára, ám a feladata végeztével nem kellő alapossággal vizsgálta át az autóbuszt, ezért nem vette észre, hogy a jármű utasterében egy 4 éves gyermek maradt, aki a férfi által a tűző napon, egy fedetlen parkolóban, csukott ajtókkal és ablakokkal leparkolt buszban kialakult több mint 50 fokos, levegőtlen forróságban órákat kényszerült eltölteni.

Kapcsolódó
Állítja a 4 éves kislányt tűzforró buszon hagyó sofőr, nem kapott pontos utaslistát, 1 év 10 hónapot kértek rá
Több mint ötven fok volt a buszon, amikor délután rátaláltak az ájult kislányra a második sorban. A hőgutát kapó ovis három nap múlva meghalt. Azt állítja a buszsofőr, hogy minden tőle telhetőt megtett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik