Belföld

Törölték a Pesti Srácok oldaláról a melegek gyerekvállalása mellett kiálló megafonos influenszer cikkét

A megafonos Trombitás Kristóf vasárnap megjelent cikkében arról írt, hogy szerinte miért jobb, ha meleg párokhoz kerülnek gyermekek, mintha intézményben maradnának.

Nem kétlem, hogy a gyermek pszichés fejlődésének jobb, ha apát és anyát lát maga körül, de abban meg biztos vagyok, hogy két anya vagy két apa sokkal jobb, mintha egy se volna. Fölösleges bármelyik konzervatívnak olyan hülyeségbe ringatnia magát, hogy bizony, a homoszexuálisok, azok valami ellenség.

– írta a többi között Trombitás a Pesti Srácok oldalán megjelent cikkben. Trombitás később úgy fogalmaz: „a szeretetet nem kell magyarázni. Soha, sehol, senkinek. Bizonnyal lehet ideális valóságot keresni, de még egyszer: ilyen nem létezik. És ha az a kérdés, hogy egy gyereknek rideg falak jussanak vagy szerető otthon, akkor én mindig ugyanúgy fogok gondolkozni. Mint ahogy szerencsére a magyar szabályozás is.”

A cikket ugyan még el lehet olvasni, de már nem a Pesti Srácok oldalán, innen ugyanis törölték a tartalmat – írja a Gulyáságyú Média. Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője a 444-nek így indokolta a döntést:

Az írást a szerző kérésére, a méltatlan bírálatok és mocskolódás okán töröltük. Vezércikk rovatunkban valóban szerkesztőségi vélemények jelennek meg, de kollégáink és felkért szerzőink tág határok között gyakorolhatják a véleménynyilvánítás szabadságát, így többféle megközelítésnek is helyet adunk egy-egy adott témában.

Huth hozzátette: „személyes álláspontom szerint Trombitás Kristóf gondolatmenete és véleménye vállalható, hiszen nem az örökbefogadási rendszer kijátszását, vagy az azonos nemű párok örökbefogadási kísérleteit propagálta, csupán azokra a helyzetekre keresett erkölcsös választ, amikor utólag derül ki, hogy a nevelőszülő homoszexuális kapcsolatban él. Ilyen helyzetekben – az etikai és morális szempontokat megelőzve – első helyen a gyermek érdekét kell vizsgálni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik