Belföld

Hamis nyelvvizsga bizonyítvánnyal szerzett egy nő PhD fokozatot

Hamis nyelvvizsga bizonyítvánnyal szerzett egy nő PhD fokozatot. A Győri Járási Ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott vele szemben.

A Győri Járási Ügyészség határozata szerint a nő egy doktori iskola hallgatója volt, ahol 2016-ban, az abszolutórium megszerzését követően megindította a fokozatszerzési eljárást is.  A doktori disszertációt azonban addig nem lehetett védésre bocsátani, amíg be nem csatolta a jelölt, hogy a jelentkezéskor már meglévő nyelvvizsgáján felül további egy élő nyelvből legalább alapfokú, C típusú nyelvvizsgát szerzett.

A gyanúsított ezért 2018 őszén elküldött a doktori iskolának egy német nyelvű, alapfokú, C típusú nyelvvizsga bizonyítványt, majd a doktori disszertáció védésére került sor, melyet követően a nő 2019 tavaszán PhD fokozatot szerzett.

A nyelvvizsga bizonyítvány azonban hamis volt, mellyel az elkövető megvalósította a hamis magánokirat felhasználásának vétségét. A nő beismerte a tettét, az ügyészség pedig feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott vele szemben. Ha eredményesen letelik a felfüggesztés időtartamát jelentő egy év, akkor várhatóan megszüntethetik az eljárást ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik