Belföld

Sírva emlékeztek a szülei a meggyilkolt Baumann Péterre – szívszorító videót tett közzé a BRFK

BRFK / Facebook
BRFK / Facebook

Szívszorító videóban emlékezett meg az egy évvel ezelőtt meggyilkolt hős rendőrére, Buamann Péterre a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A közösségi oldalukra feltett megható videóban megszólalnak a 29 éves korában életét vesztő újbudai rendőrnek a szülei, testvére, kollégái és a barátai is.

A felvételen sírva emlékeztek Péterre a szülei. Édesanyja elmesélte, hogy a fia már az óvodai farsangi bulikon is mindig rendőrnek, vagy seriffnek öltözött, és a hivatás iránti rajongása végigkísérte őt később az általános iskolában is. Elmondták, hogy pont akkor voltak legmagasabbak a ponthatárok, amikor a fiuk rendőriskolába jelentkezett. Péternek azonban ez sem szegte kedvét, s tőle szokatlan módon úgy elkezdett tanulni, hogy nagyon magas pontszámmal vették fel.

Péternek a hobbija volt a munkája. Nagyon szerette és élvezte ezt a munkát. Soha nem úgy ment be dolgozni, hogy jaj már megint be kell menni, hanem tényleg örömmel csinálta

– mondta Baumann édesanyja. A megölt rendőr apja könnyeivel küzdve tette hozzá, hogy mindennap kimennek Péterhez a temetőbe, de ott mindig rájön a párjára a sírás, s mindig sírva is jön el. De ugyancsak elcsukló hangon emlékeztek hős társukra a kollégái, főnöke, és barátai is.

„Pontosan egy éve örökre elveszítettük szeretett kollégánkat, Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot. Egy éve Péter esküje szerint cselekedett, úgy, ahogy a mai nap is tenné, ha megtehetné. Szolgált és védett, legfőbb feladatáért, hogy megvédje az embereket, az életét áldozta. Kollégánkat tavaly január 12-én éjszaka, intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi egy újbudai társasházban. Két társát, Dobos Lászlót és Kállai Lászlót a támadó súlyosan megsebesítette. Ma hősünk előtt tisztelgünk, és rá emlékezünk”

– emlékezett a közösségi oldalára feltett posztjában a BRFK. Az újbudai kapitányságon koszorúzást tartottak a megölt rendőr tiszteletére. Ezen részt vettek Péter családtagja, kollégái, barátai, és a kerületi önkormányzat vezetői is. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik