Belföld

Pintér hősi halottá nyilvánította Baumann Pétert, egyik társát kiengedték a kórházból

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert – tudatta a Belügyminisztérium pénteken az MTI-vel.

Az újbudai rendőr  pénteken kórházi ellátása közben vesztette életét, miután egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel szívtájékon szúrták egy Lecke utcai társasházban. Pintér  részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Baumann temetéséről később intézkednek. Ennek költségeit a rendőrség állja, és a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás összes lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja. A rendőri intézkedés során egy másik rendőr a bal combján, egy harmadik rendőr pedig a mellkasának jobb oldalán és jobb karján szenvedett szúrt sérüléseket. Őket elismerésben részesíti a belügyminiszter.

A tárcavezető – a rendészeti államtitkár, az országos és a budapesti rendőrfőkapitány kíséretében – pénteken a bűncselekmény helyszínén tájékozódott a történtekről, majd meglátogatta a még megfigyelésen kórházban tartózkodó megsérült járőrt. A harmadik megkéselt rendőrt hazaengedték a kórházból az ellátása után, ő már otthonában lábadozik.

Kapcsolódó
Baumann Péterre egy éve talált rá a szerelem, a családja és a rendőrség volt az élete
A meggyilkolt 29 éves rendőr párja, Niki az egyik társszervnél dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik