Belföld

Azt állítja a 13 év fegyházra ítélt nő, hogy egy parkban hagyta az újszülött kisfiát, de a baba sem élve, sem holtan nem került elő

Lényegesen súlyosabb büntetést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra a nőre, akit 13 év fegyházra ítélt a Nyíregyházi Törvényszék nem jogerősen azért, mert három évvel ezelőtt megölte az újszülött gyermekét. A pici holtteste azóta sem került elő.

Az ügyészség közleménye szerint a nő 2020 októberében nőgyógyászati vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, hogy 12 hetes terhes, de a várandósságáról senkinek sem szólt.

Az asszony, miután 2021. április 30-án érezte, hogy hamarosan szülni fog, a nyíregyházi Bujtosi-tóhoz ment, majd egy bokros, ligetes területen elbújt, és megszülte a kisfiút.

A köldökzsinórt egy manikűrollóval elvágta, csecsemőjét megölte, majd ismeretlen helyen elrejtette. Az újszülött holtteste azóta sem került elő. A méhlepényt a köldökzsinórral együtt a szülés helyén hagyta, melyet később kutyasétáltatók találtak meg, akik értesítették a rendőrséget.

A nő 2016-ban is állt már büntetőeljárás hatálya alatt újszülött gyermek megölése miatt, akkor azonban bizonyítottság hiányában megszüntették az eljárást, mert nem lehetett megállapítani, hogy a magzat élve vagy halva született.

A 13 év fegyházra ítélt asszony tagadta a bűncselekmény elkövetését, és a védőjével együtt enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség ellenben a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetés lényeges súlyosításáért fellebbezett, és a védelmi fellebbezések elutasítását kérte.

Mivel az újszülöttet nem találták meg sem élve, sem holtan, elfogadhatatlan a vádlott azon állítása, miszerint a felsíró újszülöttet egy pulóverbe csavarta és egy közeli padra helyezte abban bízva, hogy a gyermeket megtalálják.

– közölték.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés nem igazodik a cselekmény tárgyi súlyához, valamint a asszony személyében rejlő társadalomra veszélyességhez, ezért indokolt a büntetés jelentős felemelése.

Kapcsolódó
Jogerősen 13 évet kapott az újszülött kisfia fejét és karjait levágó H. Mónika
Először a mentőállomásra ment, de aztán visszafordult, és végzett a csecsemőjével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik