Belföld

13 évet kapott a babája holttestét eltüntető csecsemőgyilkos, akinek járókelők találták meg a méhlepényét

Tizenhárom év fegyházra ítélt a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön azt a nőt, aki eltitkolt terhessége után megszülte, majd megölte gyermekét 2021-ben Nyíregyházán.

Resán Dalma, a törvényszék szóvivője közleményében azt írta, hogy a vádlottat 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, s a nő feltételes szabadságra sem bocsátható.

Az ítéleti tényállás szerint 2016. május 30-án a nyíregyházi kórház egyik nőgyógyásza tett bejelentést a rendőrségen, miszerint egyik betege – a vádlott – az általa elvégzett vizsgálat szerint nem sokkal korábban szült, ezt azonban az asszony tagadta. Az ügyben elrendelt rendőrségi nyomozást 2017 májusában megszüntették, mert nem lehetett megállapítani, hogy a magzat élve vagy halva született, ezért a bűncselekmény elkövetése nem volt bizonyítható minden kétséget kizáró módon.

A nő később ismét teherbe esett, ami egy 2020. október 27-én végzett nőgyógyászati vizsgálaton derült ki, várandósságáról viszont senkinek sem szólt. Az asszony, miután 2021. április 30-án érezte, hogy hamarosan szülni fog, a nyíregyházi Bujtosi-tóhoz ment, majd egy bokros, ligetes területen elbújt, és megszülte a kisfiút.

Az élve született gyermeket anyja ismeretlen módon és helyen megölte, holttestét pedig elrejtette. A szülés helyén hagyott méhlepényre és a köldökzsinórra járókelők bukkantak rá, ők értesítették a rendőrséget. Az újszülött holttestét az eljárás során nem találták meg.

A nyomozás azonban megállapította, hogy a megtalált méhlepényből vett DNS megegyezik a korábbi rendőrségi nyomozás során a vádlottól vett DNS-mintával, vagyis az újszülött az asszony gyermeke volt. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, az ügyész hosszabb időtartamú büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Egy másik csecsemőgyilkos ugyancsak 13 év fegyházra ítéltek, mert levágta a babája fejét és karjait. A brutális bűncselekményről ebben a cikkünkben írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik