Belföld

Szabó Tímea: Értem én, hogy Ungár Péter ideges, Tarlósnak nem szabadott volna kikotyognia, hogy az LMP és a Fidesz egyeztet

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

„Összenő, ami összetartozik” – írta Szabó Tímea a Facebook-oldalán. A Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője szerint az LMP, „amely az ellenzéki pártok együttműködésének köszönheti a parlamentbe jutását, mára odáig jutott a «konstruktív» ellenzékiségben, hogy Budapest elfoglalása érdekében szövetkezik a Fidesszel.”

Az LMP hetek óta lebegteti Vitézy Dávid esetleges főpolgármester-jelöltségét, Tarlós István pedig nemrég arról beszélt, pletykaszinten felmerült, hogy közös főpolgármester-jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak – erre reagált bejegyzésében Szabó. Az ellenzéki politikus szerint mindegy, hogy az LMP cáfolta: a Fidesszel közös listát állítanának Budapesten, mert álláspontja szerint

lehet egy vagy két fideszes főpolgármester-jelölt, ellenzéki azonban csak egy van: Karácsony Gergely.

Szabó Tímea bejegyzését azzal zárja, hogy: „Finoman szólva nem szolgálná a budapestiek érdekét, ha Ungár Péter az Adria után a Fővárosi Közgyűlésben is Orbán Viktor szálláscsinálójává válna.”

Ungár természetesen másképp látja a helyzetet.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője – jó szokásához híven – hisztérikus stílusban támadta meg az LMP-t, amiért nem tekinti a világ legegyértelműbb dolgának Karácsony Gergely támogatását. Szabó Tímea szerint ennek a világon nem lehet más oka, minthogy a Fidesz ügynökei vagyunk. Úgy tűnik a Párbeszédnél egy kétállású kapcsoló az LMP-hez fűződő viszony: vagy össze kell olvadnunk, mint azt néhány hónapja még elvárták vagy kiátkoznak minket

– reagált Szabó bejegyzésére. Az LMP társelnöke arról is ír, hogy „fontos visszajelzés, ha Szabó Tímea hisztérikus rohamot kap, mert akkor tudjuk, hogy jó úton járunk”. Ungárnak meggyőződése, „hogy vannak olyan magyar állampolgárok, akik agyvérzést kapnak a Fidesz folyamatos gyűlöletkeltésétől, de ugyanúgy agyvérzést kapnak az ellenzéki hisztériától”.

Bejegyzéséből az is kiderül, hogy az LMP még mindig nem tudja, ki lesz a főpolgármester-jelöltje,

de ha önmagában a lehetőségek számbavételével azt elértük, hogy egyszerre jött zavarba és beszél összevissza a Fidesz, és kap hisztériás rohamot Szabó Tímea, akkor azt visszaigazolásnak tekintjük, hogy jó helyen kapirgálunk.

Szabó Tímea hétfő délután hosszú posztban reagált Ungár kijelentéseire. Hosszasan írt arról, hogy mindenkinek szíve joga ellenjelöltet állítani Budapesten Karácsony Gergellyel szemben, és arról is, hogy az LMP nem egyenlő Ungár Péterrel, így kettejük ambíciói közé sem kell feltétlenül egyenlőségjelet tenni. Azt viszont nem érti, miért egy fideszes jelölt lenne Ungár szerint a legalkalmasabb. „Tényleg nem világos, hogy ez a politikai játszadozás még az LMP érdekeinél is jobban szolgálja a Fidesz érdekeit?” – tette fel a kérdést.

Szabó Tímea arról is ír a bejegyzésében, hogy Ungár minősítget és „hisztinek” minősíti, ha valaki nem ért egyet vele, ezzel kapcsolatban úgy fogalmaz:

Értem én, ha Ungár Péter ideges lett, hiszen Tarlósnak nem szabadott volna kikotyognia, hogy az LMP és a Fidesz egyeztet.

Vitézy Dáviddal kapcsolatban Szabó úgy fogalmaz, a felek hetek óta tárgyalnak, így szerinte komolytalan most azt állítani, hogy Vitézy csak egy a sok megfontolandó jelölt közül, és az LMP még mindig nem tudja, kit indít. „Miért egy kormánypárti, zöldpolitikusként a legkevésbé sem azonosítható jelölt lenne szerinte a legalkalmasabb a főpolgármesteri tisztségre? Mi a problémája egy önmagát zöldként azonosító pártnak egy zöld főpolgármesterrel?” – vetette fel Szabó Tímea Karácsony Gergely védelmében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik