Belföld

Zsarolás miatt indult büntetőeljárás a Budapesten eltűnt iraki futballista ügyében

HNK Gorica
HNK Gorica

Büntetőeljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság annak a 28 éves, svéd és iraki papírokkal is rendelkező futballistának, Abdullah Hameed Talalnak az ügyében, aki tavaly augusztusban rejtélyes körülmények között tűnt el, majd került elő Budapesten – tudta meg a 24.hu.

A Zalaegerszeg korábbi focistája tavaly nyáron kötött szerződést a HNK Goricával, de mivel nem érkezett meg a horvát csapathoz, a családja bejelentette az eltűnését. Az Aftonbladet korábban azt írta, hogy a történtek után Budapestre utazott a futballista édesapja, és egy garázsban megtalálta a fia Porschéját.

A svédek szerint Tali Hameed Talal pár nappal az eltűnése előtt beszélt a fiával, aki azt mondta neki, hogy készen áll a költözésre. Később hiába próbált újra beszélni vele telefonon, már nem érte el, és mivel az otthonában sem találta, ezért értesítette rendőröket, akik pár napon belül meg is találták az eltűntként keresett fiát.

Kapcsolódó
„Azt mondta, történhet valami" – egy kikosarazott klubra gyanakszik az eltűnt focista apja
Abdullah Hameed Talal apja Magyarországon keresi eltűnt fiát.

Abdullah Hameed Talal apja már az eset után bűncselekményre gyanakodott. Azt mondta, hogy tavaly nyáron volt a fiának egy másik kérője is, de ő az utolsó pillanatban visszalépett a szerződéskötéstől, mert az a csapat nem tűnt elég komolynak. Ez a lépése viszont nem tetszett a meg nem nevezett klubnak.

Ketten jöttek a szállodába, ahol a fiam megszállt, egyikük megfenyegette, hogy megkéseli. A szálloda egyik dolgozója ezt hallva kihívta a rendőröket, akik pár perc múlva elvitték a két férfit. Ezután kezdett  félni a fiam

– mondta az apa az Aftonbladetnek.

A svéd lap szerint 50 ezer eurós kártérítést követeltek a fiától, de mivel semmilyen megállapodás nem volt közöttük, ezért a futballista ezt nem volt hajlandó kifizetni. Megkerestük a BRFK-t hogy megtudjuk, mi történt pontosan, és hol tart a nyomozás. Válaszukban azt írták, hogy nem merült fel emberrablásra utaló adat az ügyben.

A körözési eljárás során beszerzett adatok alapján a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, gyanúsítotti kihallgatás a válaszadásunkig nem történt

– közölték, hozzátéve, mivel folyamatban van az eljárás, ezért az ügyben ennél bővebb tájékoztatás jelenleg nem adható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik