Belföld

Körözött testvérével menekült egy ámokfutó a XIII. kerületben, berohantak egy házba, de a rendőrök körbevették az ingatlant

police.hu
police.hu

Megpróbált meglépni a körözött testvérével egy jogosítvány nélkül közlekedő autós a XVIII. kerületben. A fivérek bemenekültek egy ingatlanba, de a rendőrök körbevették a házat és elfogták őket.

A BRFK közleménye szerint a kerületi járőrök január 2-án éjszaka a Ráday Gedeon utcán figyeltek fel a törött szélvédővel közlekedő autóra. Meg akarták állítani, de a sofőr a járőrkocsi fény- és hangjelzése ellenére továbbhajtott.

Menekülése közben áthajtott piros lámpán, záróvonalon, figyelmen kívül hagyott kötelező haladási irány és behajtani tilos táblákat, és mellékutcákban próbált egérutat nyerni. Az autó a Frangepán utcában állt meg, ahol a vezetője és a testvére bemenekült egy házba, ahonnan a rendőrök többszöri felszólítására sem voltak hajlandóak előjönni. A rendőrök a közben a helyszínre érkező erősítéssel körülvették az ingatlant, majd a házban elfogták a két fiatalt.

Az autót vezető 25 éves férfinak nem volt érvényes vezetői engedélye, ezért szabálysértési őrizetbe vették, és a menekülés közben elkövetett közlekedési szabálytalanságok miatt is eljárás indult ellene. A rendőrök bevonták a biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan gépkocsi forgalmi engedélyét.

A sofőr 19 éves öccséről kiderült, hogy azért menekült ennyire lelkesen, mert a bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene közrend és közbiztonság elleni bűncselekmények miatt. Ezért a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik