Belföld

Orbán: Na, ilyet se láttam még, pedig régóta koptatom a politika iskolapadjait

MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher
MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Ismét elővette a hatlövetűt a kormányfő: új videót tett közzé a Facebook- és a TikTok-oldalán, amelyben hat pontban értékeli az elmúlt decembert.

Orbán Viktor szerint „vannak évek, amelyekben az a legjobb, hogy véget érnek. Így vagyunk mi 2023-mal.” A kormányfő ezt azzal indokolja, hogy még tart a háború, a terrorveszély nő Európában, ráadásul a migrációs nyomás is egyre nehezebb.

A „második lövésben” Orbán a magyar labdarúgás tavalyi sikereit hozta fel: sorozatban a harmadik Európa-bajnokságra jutott ki a magyar válogatott, amivel kapcsolatban leszögezte: „szép év lesz ’24!” Hozzátette: korábban a norvégokkal előfordult, hogy röhögőgörcsöt kaptak, amikor összesorsoltak velük minket, de ma már nem tolonganak az országok, hogy velünk kerüljenek egy csoportba.

A „harmadik lövésben” felidézte Erdogan elnök legutóbbi budapesti látogatását, egyúttal „Magyarország kiemelten fontos stratégiai szövetségeseként” említette Törökországot. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Törökország egy erős ország, és most már saját autómárkájuk is van, amiből hoztak is egy példányt. Vendégét egy rendkívül értékes lóval ajándékozta meg a magyar miniszterelnök.

Egy lóerő 435-ért cserébe. Csupa ilyen üzletet szeretnék kötni ’24-ben is

– mondta a kormányfő.

A „negyedik lövésben” a decemberi nemzetközi sajtótájékoztatójáról is beszélt, amit nagy lehetőségnek tart, hogy kifejthesse az álláspontját a fontos kérdésekben.

Az ötödik lövésben a nemrég megválasztott argentin elnökről, Javier Mileiről is szólt:

Ilyet se láttam még, pedig régóta koptatom a politika iskolapadjait: egy elnök, aki láncfűrésszel kampányol.

Orbán szerint a láncfűrészes performansz nem volt indokolatlan, mivel az ország inflációja száz százalék fölött is járt. Hozzátette: idehaza elég volt egy metszőolló is az infláció letöréséhez.

A decemberi összefoglaló videóját Orbán azzal zárta, hogy 2024 egy reményteljes év lesz, feltéve, „ha sikerül rendet vágnunk Brüsszelben, Trump elnök pedig győz, és elhozza nekünk a békét az ukrán háborúba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik