Nagyvilág

Orbán Viktort fogadta a láncfűrészes elnök

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
A kormányfő Javier Mileivel a nemzetközi baloldali erők elleni küzdelemről is tárgyalt.

Orbán Viktor miniszterelnök szombat este kétoldalú tárgyalást folytatott Javier Mileivel, Argentína új elnökével, akit vasárnap iktatnak be Buenos Airesben. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel közölte, hogy Orbán Viktor személyesen is gratulált Javier Milei választási győzelemhez, és hivatalos magyarországi látogatásra is meghívta.

Egyeztettek a magyar-argentin kétoldalú kapcsolatok fejlesztési lehetőségeiről, a politikai együttműködésről a nemzetközi baloldali erők elleni hatékonyabb küzdelem érdekében, tudatta a sajtófőnök. (Orbán Viktor előzőleg tárgyalt Buenos Airesben Jair Bolsonaro korábbi brazil államfővel, illetve Santiago Abascallal, a jobboldali spanyol VOX párt elnökével is.)

A kampányban gazdasági sokkterápiát ígért Javier Milei, aki győzelme után az inflációt, a szegénységet és a munkanélküliséget nevezte a legnagyobb kihívásoknak. Előzőleg a gyűlésein  láncfűrésszel szokta jelképezni tervezett megszorításait, az állami cégek privatizálását, tervei között említette az egészségügyi és az oktatási tárca megszüntetését.

A politikus portréja itt olvasható.

Kapcsolódó
Az argentin elnöki szék várományosa utálja az államot, és nem kér elnézést, amiért pénisze van
A vágtató inflációt és rohamos elszegényedést nyögő Argentínában a hagyományos pártok helyett a populista jelölt lehet a befutó. A közelgő elnökválasztás esélyese, Javier Milei eltörölné a jegybankot, nemzeti valutává tenné a dollárt, továbbá leszámolna az állami egészségüggyel és oktatással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik