Belföld

Pontosított a MÁV: csak március 1-jéig használhatók a Budapest-bérletek

A MÁV pontosítást tett közzé azzal kapcsolatban, hogy pénteken a Budapesti Közlekedési Központ bejelentette: olyan háromoldalú megállapodást kötött a MÁV-HÉV-vel és a Volánbusszal, amely biztosítja a jelenlegi tarifarendszer megőrzését.

A BKK pénteki közleményében azt írta, a MÁV-HÉV-vel és a Volánbusszal megkötött, áthidaló megállapodás lehetővé teszi a jelenlegi szolgáltatások fenntartását, illetve elszámolását, egyúttal érvényben tartja a jelenlegi tarifákat és bevételi elszámolásokat. Ez a gyakorlatban többek között azt jelenti, hogy fennmarad az egységes tarifarendszer, vagyis megmarad a Budapest-bérlet.

A MÁV vasárnapi közleményében azonban jelezte:

A napokban nyilvánosságra hozott technikai megállapodás értelmében 2024. január elsejétől továbbra is a megszokott gyakorlat szerint használhatók a Budapest-bérletek az agglomerációs Volánbusz-járatokon és a MÁV-HÉV járatokon, ugyanakkor a tulajdonosi jogokat gyakorló, Építési és Közlekedési Minisztérium döntésének megfelelően az átmeneti megoldás legfeljebb március elsejéig, az új tarifarendszer bevezetéséig lesz érvényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik