Belföld

Hiába engedélyezte Ferenc pápa, a magyar katolikus egyház szerint kerülni kell az azonos nemű párok megáldását

Alessia Giuliani / CPP / Hans Lucas / AFP
Alessia Giuliani / CPP / Hans Lucas / AFP

A Püspöki Konferencia útmutatásként fogalmazza meg a lelkipásztorok számára, hogy nemi identitásától és szexuális orientációjától függetlenül egyénenként minden embert megáldhatunk, mindig kerülni kell azonban azt, hogy a pusztán párkapcsolatban együtt élő, az egyházilag nem érvényes házasságban vagy egynemű párkapcsolatban élő párok számára közös áldást adjunk

– közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia csütörtökön kiadott állásfoglalásában, melynek előzménye, hogy a Vatikán kiadott egy dokumentumot, amely szerint a jövőben engedélyezik, hogy a papok megáldjanak azonos nemű párokat. A közleményben kiemelték, hogy a melegházassággal kapcsolatos álláspontjuk ettől nem változott, az áldás pedig semmiképp sem nézhet ki úgy, mintha egy esküvő lenne.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia állásfoglalásában egyúttal azt kérte: „minden sajátos élethelyzetben élő testvérünket kísérjük szeretettel és tisztelettel, segítve őket Isten akaratának mélyebb megértésére a Krisztus evangéliuma szerinti élet útján”.

Kapcsolódó
Akár a katolikus egyház szakadásához is vezethet az azonos nemű párok megáldása
Hétfőn a Vatikán kiadott egy dokumentumot, amely szerint a jövőben engedélyezik, hogy a papok megáldjanak azonos nemű párokat. Az ügyben megkerestük Hodász Andrást és a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik