Belföld

Rabruhába öltözhet a fegyenceknek mini mobilokat és tiltott tárgyakat csempésző börtönőr

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Telefonokat és tiltott tárgyakat csempészett be a börtönbe pénzért egy felügyelő. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség négy főt állít bíróság elé előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a büntetés-végrehajtási intézetben biztonsági felügyelőként dolgozó férfi 2021 november elejétől rokonán keresztül illegális kapcsolatot tartott fenn az intézetben elhelyezett fogvatartottakkal.

Ennek során az őrmester a rokona közvetítésével készpénzt fogadott el azért, hogy a fogvatartottak igényének megfelelően, tiltott tárgyakat, mobiltelefont és ahhoz tartozó töltőt vigyen be az intézetbe. A fogvatartottak 300 ezer  forintot adtak a tiltott tárgyakért cserébe, amiből a felügyelő 100 ezret kapott. A fennmaradó összeget a rokona megtartotta magának.

ugyeszseg.hu

A felügyelő 2021 november 25-én egy, a szokásosnál kisebb méretű mobiltelefont és annak működtetéséhez szükséges eszközöket vitt be a büntetés-végrehajtási intézetbe. A hivatalos személynek minősülő felügyelő a tiltott tárgyakat azzal a szándékkal rejtette el, hogy azokat majd átadja a raboknak a szolgálata alatt, akik a telefonnal meg nem engedett kapcsolatot kívántak fenntartani.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a nyomozó ügyészség a biztonsági felügyelő és rokona, valamint két fogvatartott ellen emelt vádat. Az ügyészség letöltendőt kért a történtek után elbocsátott őrmesterre és a másik három vádlottra is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik