Belföld

Hamis mosószereket és öblítőket kotyvasztottak több budapesti keverőüzemben

NAV
NAV

Ismét hamis mosó- és tisztítószergyártókra csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV közleménye szerint több keverőüzemben is zajlott illegális boszorkánykonyha, és ötvenmillió forint értékű vagyonelemeket vontak el az elkövetőktől.

Azt írták, hogy egy büntetett előéletű férfi koordinálta az illegális tevékenységet. A férfi irányítása mellett hamis mosószereket, öblítőket, egyéb tisztítószereket kotyvasztottak több budapesti keverőüzemben.

A hamis termékek alapanyagait a banda tagjai szerezték be, majd a fals szereket megrendelésre elkészítették, és tovább értékesítésre eladták. A pénzügyőrök több, mint húsz helyszínen foglaltak le hamis termékeket, illetve a bűncselekmény elkövetését alátámasztó további bizonyítékokat szereztek be.

NAV

Az elkövetői kört több, mint százmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak. A bűnös csoport tagjaitól hozzávetőleg negyvenmillió forintot és több luxus karórát is lefoglaltak a nyomozók. Volt olyan helyszín, ahol adózatlan cigaretta mellett kábítószert is találtak a pénzügyőrök.

NAV

Figyelem!  A hamis mosó- és tisztítószerek nem egyeznek meg az eredeti gyártó által előállított termékekkel, tisztítási hatásfokuk nagyban eltérhet a valódi termékekétől, sőt, akár egészségünkre is ártalmasak lehetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik