Belföld

Lemondott a győri alpolgármester, akiről Borkai szövetségese azt írta, zsarolhatóvá vált

MTI/Krizsán Csaba
Radnóti Ákos
MTI/Krizsán Csaba
Radnóti Ákos

Radnóti Ákos alpolgármester december 15-én benyújtott nyilatkozatában 2024. január 1-jével lemondott, tekintettel arra, hogy új megbízatása összeférhetetlen jelenlegi tisztségével – közölte a győri városháza.

„Győrben a gönyűi műtárgy megépítésével beindult a vízi élet, éppen ezért szükségessé vált a város vízi, turisztikai fejlesztése is. Radnóti Ákos a továbbiakban turisztikai és marketingmenedzserként folytatja tevékenységét, operatív feladatokat lát el” – írták, hozzátéve:

a sajtó részéről számos megkeresés érkezett a napokban Radnóti Ákossal kapcsolatban, ezeket alpolgármester úr kategorikusan cáfolja.

Arról, hogy Radnóti le fog mondani az alpolgármesteri megbízatásáról, október óta érkeztek hírek lapunkhoz, ezért valóban többször is kerestük a fideszes politikust, de nem nyilatkozott. Kerestük a nyomozó hatóságokat is, mivel egy Radnótival szembeni feljelentésről is pletykáltak a városban, ám érdeklődésünk máig nem vezetett eredményre.

Szombaton a Fidesz helyi frakciójából korábban kizárt Hajtó Péter önkormányzati képviselő, a polgármesteri címért újra ringbe szálló (2019-ben a szexbotránya miatt lemondó) Borkai Zsolt egyik bizalmasa nyílt levelet írt Dézsi Csaba András fideszes polgármesternek. Ebben az állt:

Hónapok óta tartja lázban egy nagyon furcsa történet a győrieket. Méghozzá az, hogy az egyik győri alpolgármester olyan erőszakos bűncselekményt követett el más személy vagy személyek ellen, amelynek következtében (…) zsarolhatóvá vált.

Hajtó egyebek között azt kérdezte, tud-e Dézsi arról, hogy az esetleges sértetteknek hallgatásukért cserébe az alpolgármester jogtalan előnyt biztosított vagy jogtalan előny megszerzésében befolyásával visszaélve közreműködött. Amennyiben igazak a hírek, haladéktalanul tegye meg a megfelelő lépéseket – követelte a volt fideszes képviselő, az alpolgármestert pedig lemondásra szólította fel. Hajtó egyébként maga sem mentes a botrányoktól, augusztus 20-án például részegen állt színpadra.

Radnóti Ákos helyett alpolgármesternek a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottság elnökét, Laczkovits-Takács Tímeát kérte fel Dézsi Csaba András polgármester. Megválasztása esetén az egészségügyi és a szociális ellátórendszer mellett a nemzetközi kapcsolatok és a környezetvédelem felügyelete lesz a feladata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik