Belföld

Megkérdeztük a részegen színpadra álló győri képviselőt, milyen bűnöket követett el

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Én nem mondom, hogy feddhetetlen a múltam, követtem el bűnöket, fa…om tudja hányat. Biztos ku…va sokat. Én ku…vára nem arra esküdtem, ami most van. Én jobb Győrt akarok, gyertek velem!

– a többi közt erről beszélt elismerten ittas állapotban az augusztus 20-i nemzeti ünnepen Hajtó Péter győri politikus, aki nemrég lépett ki a Fideszből, és a városi rendezvényen Borkai Zsolt polgármesteri visszatérése mellett kampányolt. Hajtó a 2024-es önkormányzati választáson ismét szeretné maga mellé állítani a győrieket, immár a fideszes Dézsi Csaba András városvezetésével szemben.

A történtek után megkerestük a politikust, elsősorban arról érdeklődve, mire gondolt, milyen bűnöket követett el. Azt mondta, a mai politikai életben, ha valakinek vannak hibái, azt képesek felnagyítani, és bűnként beállítani. Ez szerinte karaktergyilkosság, és nyilvánvalóan a politikai ellenfelei a következő időszakban ezeket a hibákat majd valamiféle bűnként fogják beállítani.

Semmi olyat nem követtem el, ami büntetendő lenne

– tette hozzá.

Kérdésünkre elmondta, a történtek óta beszélt Borkai Zsolttal, aki – mint mondta – ugyanazt gondolja, amit ő, vagyis, hogy ez az ő ügye, így neki kell kommentálnia.

Hajtó a nemzeti ünnepen azt is mondta, hogy

Holnapután találkozom a miniszterelnök úr édesapjával. Tehát a szívem a helyén van, de ez a városvezetés nem.

Kérdésünkre ugyanakkor nem kíván válaszolni arra, hogy a találkozó megtörtént-e, és hogy miről tárgyalt Orbán Viktor édesapjával.

A nemzeti ünnepen történtekről szólva hozzátette, számára ez egy nagy kereszt, mert 16 éves pályafutása alatt nem történt vele ilyen, és amikor az emberrel szembejön a hibája, az érzékenyen hat rá.

Korábban lapunk interjút is készített a Borkait díszpolgári címre jelölő politikussal:

Kapcsolódó
Kizárt kormánypárti képviselő: Lehet, hogy a Fidesz győri polgármesterjelöltje Borkai Zsolt lesz
Hajtó Péter győri fideszes önkormányzati képviselő díszpolgárnak jelölte a 2019-ben a szexbotránya után lemondó Borkai Zsoltot. A renitens képviselőt nem sokkal ezután kizárták a helyi Fidesz-frakcióból, és a pártból is távozott. Interjú.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik