Belföld

Nem értik a turisták a BKK új jegyvásárlási rendszerét, havonta több százan fizethetnek véletlenül többször

BKK
BKK

Havonta több száz gyanútlan turista fizethet véletlenül többször a BKK ferihegyi repülőtérre vezető buszjáratán, az új jegyvásárlási megoldás miatt – írja a hvg.hu.

BKK 2023 júniusában jelentette be, hogy egy új jegyvásárlási lehetőséget tesztel a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között közlekedő, 100E jelzésű buszokon. A fedélzeten található, Budapest Pay&GO nevű szolgáltatás lényege, hogy semmilyen jegyet, nyugtát, vagy bizonylatot nem ad ki a gép: az utas mindössze a kártyáját érinti a géphez, amely levonja a járatra szóló – jelentősen emelt – 2200 forintos jegyárat, és ezzel jogosulttá válik az utazásra. A buszokra szerelt automatákon a sikeres vásárlás után csak egy rövid zöld villanás látható, más módon nem jelez.

A BKK a HVG megkeresésére elismerte a problémát, ám a válaszukban azt írták, hogy a ráfizetés mindössze az esetek 1-2 százalékában fordul elő, ugyanis az utasok többsége papírjeggyel utazik. A lap azonban arra emlékeztet, hogy ez közel sem elenyésző szám:

havonta 500-1200 embert jelenthet.

A BKK egyelőre nem tervez változtatni a rendszeren.

FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenése után a BKK közölte, hogy a szolgáltatás bevezetése óta, tehát 6 hónap alatt összesen 348 ezer darab repülőtéri vonaljegyvásárlás történt a Budapest Pay&Go rendszerén keresztül, ez alatt az idő alatt 135 esetben érkezett a BKK-hoz dupla kifizetésre vonatkozó bejelentés, a tendencia pedig hónapról hónapra csökken.

Kapcsolódó
Így működik a BKK új jegyvásárlási megoldása
Végre egy kicsit nyugaton érezheti magát az ember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik