Belföld

Öt évet kapott az olasz sofőr, aki részegen halálra gázolta K. Boglárkát a villamosmegállóban

Öt év börtönre ítélte a  Pesti Központi Kerületi Bíróság azt az olasz férfit, aki februárban halálra gázolta a 23 éves K. Boglárkát a József körúti villamosmegállóban. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a 41 éves férfit örökre eltiltották a közúti járművezetésétől.

Az ítélet szerint a férfi február 19-én hajnal kettő körül ittasan, a megengedett sebességet túllépve közlekedett a József körúton a Blaha Lujza tér felé. Ittassága miatt elaludt a volán mögött, és nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának, valamint az ott tartózkodó fiatal nőnek.

A villamosmegállóban várakozó K. Boglárka olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az előkészítő ülésen a terhelt beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy az olasz sofőr beismerte, megbánta a tettét, és hogy idős, beteg hozzátartozójáról is gondoskodnia kell. Súlyosító körülményként vették  figyelembe, hogy a bűncselekményt közepes mértékű alkohol befolyásoltság alatt követte el.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosítás, a védő enyhítésért fellebbezett. A határozatot a vádlott tudomásul vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik