Belföld

Nagy Márton: A magyar álláshelyek a magyaroké

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Nagy Márton a Continental vezetőivel egyeztetett, és egyértelműen kijelentette, hogy a magyar álláshelyek a magyaroké, közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) hétfőn az MTI-vel.

A tárcavezető hétfőn a hivatalában fogadta a Continental Automotive Hungary Kft. vezetőségét, köztük Keszte Róbert ügyvezetőt. A felek a megbeszélésen áttekintették a gazdaságban azonosítható stratégiai jelentőségű folyamatokat, különös tekintettel a járműiparra, valamint kitértek a Continental kapcsán az elmúlt időszakban megjelent sajtóhírekre is.

A miniszter a találkozón megerősítette, hogy a kormány elkötelezett a családok és munkahelyek megvédése, továbbá a foglalkoztatás további növelése mellett. Magyarország a magyaroké és a magyar munkahelyek is első helyen a magyarokat illetik meg

– írták a közleményben, hozzátéve, hogy ezt szolgálja az idegenrendészeti törvény szigorítása is. A vállalkozásoknak így minden esetben először a magyarok részére kell felajánlania az álláshelyeket és csak akkor alkalmazhatnak mást, ha nincs magyar jelentkező, írták.

A közlemény szerint a cég ügyvezetője elmondta, hogy a sajtóhírekkel ellentétben a Continental makói gumigyár dolgozóit érintő csoportos létszámleépítésre máig nem került sor. Kiemelte azonban, hogy a létszámcsökkentés a munkaerő kölcsönzéssel kötött szerződések megszűnését, a határozott idejű szerződések lejáratát a nyugdíjkorhatár elérését érinti.

A Continental a törvényi előírásoktól pozitívan eltérve, a szabályozás által előírtnál magasabb összegű végkielégítést nyújt a távozó dolgozóknak. Megerősítette, hogy a Continental elkötelezett a törvényi előírások betartása, valamint a magyar munkaerő alkalmazása mellett ezért támogatja a külföldi munkavállalók alkalmazásának szigorításáról szóló jogszabály módosításokat is.

Kapcsolódó
Jogi lépéseket tesz a Continental a makói szakszervezeti vezető ellen, aki szerint a cég a külföldi munkavállalókat hozná előnybe
A cég nem cáfolja az elbocsátásokról szóló hírt, de kikéri magának a magyarok háttérbe szorításáról szóló vádat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik