Belföld

Egy év nyolc hónapot kapott a többmilliós cipő lenyúlását segítő négygyermekes apa

Egy év nyolc hónap börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki figyeléssel segítette a testvérét abban, hogy ellopjon egy több millió forintot érő cipőt Budapest belvárosában.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a terhelt és testvére március 4-én bement egy belvárosi cipőboltba, ahol a vitrinben kiállított lábbelik értéke felől érdeklődött. Ezt követően távoztak az üzletből, de pár perc múlva visszatértek. Egyikük kivett egy több mint 3 millió forint értékű egyedi cipőt az egyik vitrinből, majd elrejtette a nadrágjába, míg a másik, a most elítélt négygyermekes apa figyeléssel és takarással biztosította a tevékenységet.

A vádlott testvére – aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ezért az ügyét a jelen eljárástól elkülönítették – később postai küldeményben visszaküldte a cipőt a tulajdonosnak, így a kár megtérült. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a terhelt bűnsegédi minőségét és azt, hogy négy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, továbbá hogy megtérült a kár.

Súlyosító körülmény volt azonban a külföldi férfi büntetett előélete, valamint az, hogy cselekményét visszaesőként, jogerősen kiszabott kiutasítás és büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik