Belföld

Orbán Viktornak nem kell válaszolnia arra, előre megfontolt szándékkal döntik-e be családja volt cégeit

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Kövér László újabb ellenzéki kérdést utasított vissza arra hivatkozva, hogy nem érint kormányzati hatáskört.

Ön szerint előre megfontoltan döntik be az Orbán család volt cégeit?

Vadai Ágnes erről újra a miniszterelnököt kérdezte, miután az mfor.hu is folytatta sorozatát az Orbán család volt cégeinek nehézségeiről. A DK frakcióvezető-helyettese a gazdasági portál másik cikke alapján korábban azt akarta megtudni Orbán Viktortól, hogy a Nehéz Kő Kft. eladásának esete mutatja-e meg, milyen a NER gazdaságpolitikája.

Az mfor.hu utóbb dominó-hatásként írta le, hogy Orbán Győző volt cége nehéz helyzetbe hozta az új tulajdonos anyacéget is, amit még fia, Orbán Áron alapított.

Vadai Ágnes ezúttal is hiába kérdezett. A fideszes házelnöktől Dömötör Csaba államtitkár kérte az indtvány elutasítását, mondván, Vadai Ágnes kérdésének megválaszolása kormányzati feladatkört nem érint. Mivel a kormány feladat- és hatásköre nem terjed ki magántulajdonban lévő vállalkozások működésére, Kövér László jogkörével élve ismét visszautasította a kérdést.

Frissítünk!

Milyen szerepet játszik a Budapest Airport tervezett megvásárlásban a miniszterelnök családja?

Erről is kérdezte Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert Bakos Bernadett (LMP), miután az amerikai Bloomberg hírügynökség arról írt, az ügyletben közvetetten a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz
Istvánhoz köthető Equilor Befektetési Zrt. is közreműködik, tanácsadóként. Az ellenzéki politikus arra is választ várt, pontosan milyen szerepet játszik az Equilor a Budapest Airport megvásárlásában? Melyik állami szerv megbízásából, mennyiért dolgozik? A pótlólagos dollárkötvény-kibocsátásból akarják-e kifizetni a Budapest Airport árát. Jó ötlet-e ismét eladósítani az országot, devizában. Fónagy János államtitkár ezekre a kérdésekre érdemben egyáltalán nem válaszolt, csak megismételte, hogy a kormány nemzetstratégiai kérdésnek tekinti a repülőtér tulajdonjogának visszaszerzését.

A házelnök az utóbbi időben már többször blokkolta az ellenzéki politikusok Orbán Viktorhoz, illetve kormánya tagjaihoz intézett kérdéseit. Legutóbb Ungár Péterét.

Kapcsolódó
Kövér László blokkolta Ungár Péter közmédiás melegpropagandára vonatkozó kérdését
Az LMP politikusa azt hitte, csak elkerülte Csák János figyelmét a melegpropaganda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik