Belföld

Rendőri intézkedés közben halt meg egy őrjöngő autós Gödön

Rendőri intézkedés közben halt meg egy őrjöngő autós csütörtök este Gödön. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint igazoltatni akarták a dunakeszi járőrök késő este a sofőrt, akiről tudták, hogy eltiltották korábban a vezetéstől.

A férfi megpróbált elhajtani a helyszínről, amikor meglátta az egyenruhásokat. Később pedig nem akart kiszállni a kocsiból, és támadólag lépett fel a rendőrökkel szemben. A zavart férfi ellenállását a rendőrök megtörték, bilincselték és a szolgálati autóba ültették. Az autója átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagokat találtak.

Az őrjöngő férfi percekkel később hirtelen elhallgatott. Eszméletét vesztette, és mivel nem mutatott életjeleket, ezért a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztését és értesítették a mentőket.

– közölte a rendőrség.

A kiérkező mentősök átvették a férfi ellátását, azonban már ők sem tudtak segíteni, és a szakszerű ellátás ellenére meghalt. A haláleset körülményeit a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.

Ezzel párhuzamosan a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást. A rendőri intézkedés kapcsán indított parancsnoki kivizsgálás folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik