A következő élő közvetítés része Gulyás: Meghosszabbítja a kormány a kamatstopokat

Gulyás mielőbbi gyógyulást kívánt a választások előtt egy első kerületi klinikára beköltőző, majd kiköltöztő Fidelitas tagoknak

MTI/Hegedüs Róbert
MTI/Hegedüs Róbert

Gyanúsan sokan, főként fidelitasosok jelentkeztek be egy Ostrom utcai magánklinika címére új lakóként tavaly, a szeptemberi első kerületi időközi választást megelőző napokban – írtuk meg korábban. Munkatársunk erről az ügyről is kérdezte Gyulyás Gergely minisztert.

Miután a Fidesz jelöltje szoros eredménnyel, mindössze 60 szavazattal nyert az ellenzéki aspiránssal szemben, a Fidesz ifjúsági szervezetéhez köthető személyek egymás után „költöztek ki” a klinikáról. Kollégánk arról érdeklődött, hogy a miniszter tudott-e erről, illetve mit szól mindehhez.

Nem tudom, hogy miért és ki költözött oda, de mindenkinek gyógyulást kívánok

– válaszolta a miniszter. Arra a kérdésre, hogy a kormány a voksturizmusnak erre a formájáról mit gondol, Gulyás azt mondta, a voksturizmust nem támogatják.

A kormány – mint ismert – korábban úgy módosította a választási szabályokat, hogy azzal megkönnyítette az ehhez hasonló visszaéléseket. Az erre vonatkozó kérdésre, a miniszter úgy válaszolt, hogy Magyarországon a lakosságnak „tíz-tizenöt húsz százaléka”  nem a bejelentett lakcímén él, őket pedig a választási szabályokkal nem lehet büntetni.

A konkrét ügyre vonatkozóan a miniszter többszöri kérdésre úgy reagált, ő nem nyomozóhatóság, nem vádhatóság, így az üggyel kapcsolatban nem tud állást foglalni.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik