Belföld

Lúgos orvos ügy: két év négy hónapot kapott a férfi, aki megpróbálta a leöntött nő élettársára kenni a támadást

Két év négy hónap börtönre ítélték azt a férfit, aki levelet küldött a „lúgos orvos”, Bene Krisztián ügyvédjének azért, hogy befolyásolja az akkor már a Kúrián lévő büntetőeljárást. A HVG azt írja, hogy a hamis vád miatt elítélt férfinek a korábbi, feltételes büntetését is le kell ülnie.

N. Gyula – aki később nevet változtatott – hat évvel ezelőtt levelet küldött a lúgos orvos, Bene Krisztián ügyvédjének, amiben azt állította, hogy 2012-ben megkereste őt Renner Erika későbbi élettársa azzal, hogy maró anyaggal öntse le a nőt.

A bíróság azonban kimondta, hogy a férfi csak évekkel később, egy társkereső oldalon ismerkedett meg a lúggal leöntött Renner Erikával.

A bíró az ítélet indoklásában azt mondta, hogy a férfi azért küldte a lúgos orvos ügyvédjének a levelet, hogy befolyásolja a Bene Krisztián ellen zajló eljárást. Az ügyészség súlyosbításért, a terhelt és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

Bene Krisztiánt 2018-ban ítélte jogerősen tizenegy év börtönre a bíróság, valamint örökre eltiltották orvosi hivatása gyakorlásától. A férfinak 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért leöntötte őt.

Kapcsolódó
Hamarosan kiszabadul a börtönből Bene Krisztián, a lúgos orvos – reagált a BVOP
Áldozata, Renner Erika hiába próbálja megtudni a pontos dátumot, senki nem ad neki információt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik