Belföld

A Vasas-drukkereknek üzent Karsai Dániel, akinek ma kezdődik az eutanázia-pere Strasbourgban

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Vasas-mezben állt kamera elé a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász, akinek ma kezdődik az élet végi döntés meghozatalához fűződő joga miatt indított pere magyar állam ellen indított az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt, Strasbourgban. De Karsai nem a számára élet-halál fontosságú per miatt készített videót, hanem a még fontosabb hétfő esti Vasas-Győr meccs miatt. Karsai Dániel nagy Vasas-drukker, viszont zavarja, amikor cigányozás, buzizás megy a lelátón.

Azt szokták mondani, hogy ez nem pálya. Szerintem ez még rosszabb, kispályás dolog. Ti, angyalföldi vagányok, mind nagypályások vagytok. Ha kérhetem, légy szíves, csak szurkoljatok. Akkor tényleg ti vagytok a világ legjobb csapatának legjobb szurkolótábora. Vannak erősebb csapatok, vannak nagyobb csapatok, nagyobb szurkolótáborok, de jobb csapat és jobb szurkolótábor nincs. Köszönöm, hogy meghallgattattok. Hajrá, Vasas!

– mondta Karsai Dániel, aki húsz év szünet után, idén augusztusban, ahogy fogalmazott, jött rá, hogy a Vasas a mindene. „Olyan volt, mint húsz év után újra találkozni a régi szerelmeddel, és rájönni, hogy még mindig ő a nagy Ő” – magyarázta, hogy milyen érzelmek fűzik a csapatához.

Kapcsolódó
Karsai Dániel az eutanáziáról: Reális esélyünk van a sikerre
Karsai Dániel reagált a kormány ellenkérelmére, amely nem engedné a halálosan beteg alkotmányjogásznak sem, hogy eldönthesse az élete végén, hogy mi történjék vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik