Belföld

Videóban mutatja meg Karsai Dániel, mennyit romlott az állapota két év alatt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A halállal való szembenézés kínkeserves, úgy is mondhatnám, nagyon szar dolog

– írta Facebook-oldalán Karsai Dániel legfrissebb bejegyzésében, amelyben egy videót tett közzé arról, mennyit romlott az állapota két év leforgása alatt. Mint írta: két évvel ezelőtt, 2021. november 20-án vizsgázott le barna övre Ju-jitsuból, ekkor, 44 évesen „fizikailag és mentálisan is a csúcson volt”.

Két évvel később, az ALS előrehaladott állapotában gyógytornázás közben a képességeim maximumát a fekvésből felállás jelenti

– közölte. A videóban az övvizsgából és a gyógytornából vágott össze felvételeket, ezáltal jól mutatja, „hogyan emészti fel ez a betegség az embert”. Hozzátette: a videóval nem az önsajnáltatás a célja, hanem hogy minél teljesebb képet adjon a helyzetéről.

A  gyógyíthatatlan, ALS nevű betegségben szenvedő Karsai Dániel a strasbourgi emberi jogi bíróságon pereskedik a magyar állammal az eutanázia lehetőségéért. Az ügyvédnek Gulyás Gergely miniszter azt mondta: „Bízzunk a csodában”. Előtte közölte, a magyar kormány nem támogatja az eutanázia semmilyen formáját, mert az emberi életről nem az embernek kell rendelkezni. Szerinte ez igaz a halálbüntetésre és az eutanáziára is.

Kapcsolódó
Van-e jogi esélye Karsai Dánielnek az eutanáziaharcban?
Karsai Dániel küzdelme az eutanázia ügyében jogi értelemben (is) rendkívül bonyolult. Sándor Zsuzsa megpróbálja legalább a jogi vonatkozásokat leegyszerűsíteni és közérthetővé tenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik