Belföld

24 milliárdos tanácsadói közbeszerzést nyert el a Századvég egyik alapítványa

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Alighanem minden eddiginél nagyobb összegű szakpolitikai tanácsadással kapcsolatos közbeszerzést nyert el a Fidesz holdudvarába tartozó Századvég-csoport egyik tagja. A Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda ugyanis idén június végén írt ki egy tendert „Kormányzati szakpolitikai tanácsadás (2023-2026)” tárggyal, amit október végén nettó 23,8 milliárd forintos ajánlattal a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány nyert el – írta az Átlátszó. A megbízás 40 hónapra, de maximum 2026. december 31-ig szól, azonban egy alkalommal további hat hónappal meghosszabbítható.

A feladatok több részből tevődnek össze. Elvárás például évi sok „gyorstanulmány” (min. 10 ezer karakter szóközökkel), kicsit kevesebb „normál” tanulmány (min. 40 ezer karakter), még kevesebb „részletes” tanulmány (min. 80 ezer karakter), és néhány, de legalább évi 14 darab „stratégiai” tanulmány (min. 200 ezer karakter terjedelemben). Emellett „a magas szintű állami döntéshozatalhoz kapcsolódó folyamatokkal összefüggő, kiemelkedő jelentőségű társadalmi kérdések és ezen kérdések aspektusainak minél mélyebb megismerése” érdekében lesz legalább egy, de lehet, hogy kettő darab „nagymintás lakossági reprezentatív nagykutatás” (min. 20 ezer fővel), plusz egy EU-s kutatás, majd a tanulmányok és kutatások alapján „szakértői tanácsadás” – ismertette az Átlátszó.

A tenderre volt még egy jelentkező, a CEPER Central European Perspectives Zrt. és a Nézőpont Intézet Kutató Központ Kft. párosa, azonban az ő ajánlatukat el sem bírálta a Miniszterelnöki Kabinetiroda, mert az a Századvégénél drágább volt. Mindkét cég Mráz Ágoston Sámuel érdekeltségébe tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik