Belföld

December első felében lehet újra fűtés a Szent János Kórház pszichiátriai osztályán

MTVA/Bizományosi: Róka László
MTVA/Bizományosi: Róka László

Még mindig nincsen mindenhol fűtés a budapesti Szent János Centrumkórház Diós árok utcai telephelyének pszichiátria osztályán – írja a hvg.hu. A lapot arról tájékoztatták, hogy „a fűtéssel összefüggő hibák javítása folyamatban van, a pszichiátriai fekvőbeteg felvételt a betegérdekeket szem előtt tartva átmenetileg lemondták, új betegek felvétele pedig csak a fűtési rendszer teljes helyreállítását követően lehetséges, amire reményeink szerint december első felében sor kerülhet”.

Sebők-Tóth Kata, a kórház kommunikációs vezetője hozzátette: azokat a betegeket, akiknek az állapota lehetővé tette, kezelőorvosuk javaslatára hazabocsátották, egyes betegeket pedig más osztályokra helyeztek át. Az intézményben lévő minden fekvőbeteg fűtött kórteremben van elhelyezve.

Még október közepén derült ki, hogy nem működik megfelelően a fűtés a budapesti Szent János Centrumkórház Diós árok utcai telephelyének négy betegellátó osztályán, ezért az akut gasztroenterológiai és pszichiátriai felvétel átmenetileg szünetel. A fűtési rendszer hibáit aztán a pszichiátria kivételével orvosolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik