Belföld

Fűtés továbbra sincs a Szent János kórház pszichiátriáján

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Továbbra sem fogadnak új betegeket a fővárosi Szent János kórház pszichiátriáján, mert nem tudják befűteni a teljes osztályt – tudta meg az RTL Híradó című műsora.

Még október közepén derült ki, hogy nem működik megfelelően a fűtés a budapesti Szent János Centrumkórház Diós árok utcai telephelyének négy betegellátó osztályán, ezért az akut gasztroenterológiai és pszichiátriai felvétel átmenetileg szünetel. A fűtési rendszer hibáit mostanra a Híradó szerint a pszichiátria kivételével orvosolták. A pszichiátriai és neurológiai osztály azonban részben jelenleg is zárva van.

Funk Sándor pszichiáter főorvos a tévének azt mondta, kérdés, hogy más intézmények át tudják-e vállalni a János kórház betegeit.

„A Nyírőnek is egészen nagy számú pszichiátriája van és a Honvéd kórháznak is. 60 vagy 80 ágyas talán a János kórház, nagyjából ugyanannyi beteg, kérdés, hogy van-e ennyi üres ágy, illetve majdnem biztos, hogy nincs, tehát betegeket kell elbocsájtani” – fogalmazott a főorvos.

A Szent János kórház fűtési gondjairól a legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is kérdést kapott. A tárcavazatő az ügyet firtató kérdésre úgy válaszolt:

Nem a kormánynak kell, hanem a kórház vezetésének kell azonnal közbeavatkoznia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik