Belföld

Karácsony Gergely megnyitotta a karácsonyi vásárt a Városháza parkban

Megnyílt pénteken a Deák Ferenc téren a Budapesti Karácsonyi Vásár, a Városháza parkban pedig a jégpálya és a karácsonyi élménypark, ahová a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági cipősdoboz-akciója is kitelepült – számolt be róla az MTI.

A parkot Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nyitotta meg. Mint mondta, a karácsonyi vásárral és az élményparkkal az ünnepi készülődés örömét szeretnék visszaadni a városnak. Megjegyezte, hogy idén újra lesz díszkivilágítás is.

Szólt arról is, hogy a Baptista Szeretetszolgálatat idén is meghirdeti a cipősdoboz jótékonysági akcióját. Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója arról beszélt, hogy december 18-ig várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt ajándéktárgyakat, játékokat. Mint mondta, tavaly több mint hatvanezer cipősdoboz gyűlt össze, így a jótékonysági akció értékelése szerint az ország legnagyobb adománygyűjtési kampánya volt. Ebben az évben 400 gyűjtőponton várják az adományokat.

A karácsonyi élményparkban a jégpálya január 7-ig tart nyitva. December 3-án adventi gyertyagyújtást szerveznek, december 6-án pedig a Mikulás is megérkezik, az első 300 gyermeket ajándékcsomaggal várják.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár már a múlt héten megnyitott. Mint ismert, a kormány tavaly két másik térrel együtt átadta a Vörösmarty teret a fideszes vezetésű V. kerületnek, így például a tavalyi karácsonyi vásárból már nem a fővárosi önkormányzatnak volt bevétele, hiszen az V. kerület egy magáncéget bízott meg a szervezéssel. Karácsony Gergely nem adta fel, hogy visszaszerezze a területeket a kormány köreitől, ezzel együtt az idei évben az a megoldás született, hogy a főváros két különböző karácsonyi vásárnak is otthont ad.

Kapcsolódó
Horror árakkal nyitott meg a Vörösmarty téri karácsonyi vásár
Egy töltött káposzta hétezer forintba kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik