Belföld

Huszonnyolc forintot hagyott a szomszédja bankszámláján

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Kecskeméti Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki közel 2 millió forintot vett fel jogosulatlanul annak az idős asszonynak a bankszámlájáról, akinek időnként segített a bevásárlásban – írja keddi közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott és a 86 éves sértett szomszédok voltak egy kecskeméti társasházban. A férfi alkalmanként bevásárolt a rossz egészségi állapotban lévő, idős asszonynak, akinek a bankszámlájáról készpénzt is vett fel.

Az egyik ilyen készpénzfelvételt követően azonban az elkövető nem adta vissza a sértettnek a bankkártyáját, hanem arról – a korábban megadott PIN-kód ismeretében – 2021. október 11. napjától kezdődően egy hónap leforgása alatt, 15 alkalommal, összesen 1 848 000 forintot vett fel a sértett tudta és hozzájárulása nélkül.

A vádlott az utolsó két készpénzfelvételt megelőzően lekérdezte a számla egyenlegét is, azért, hogy a megtudja mennyi pénzt vehet még le a számláról. A férfi jogosulatlan készpénzfelvételei után mindössze 28 forint maradt az idős nő bankszámláján. Az ügyészség a vádlottat információs rendszer felhasználásával üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja, és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik