Belföld

Többször is szólt az anyjának egy kislány, hogy szinte naponta erőszakolja a nevelőapja, az nem hitt neki, hanem még meg is verte

Rendszeresen erőszakolta a nevelt kislányát egy férfi. A gyerek többször is megpróbált segítséget kérni az anyjától, de az nem hitt neki, hanem még meg is verte a pokoli helyzetben lévő kislányát.

A férfi 11 év letöltendőt, a hasonszőrű felesége két év felfüggesztettet kapott. A Győri Fellebbviteli Főügyészség a férfi büntetését tudomásul vette, a nőre azonban súlyosabb büntetést indítványozott.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a nő és a férfi tíz évvel ezelőtt házasodott össze, melyből egy közös gyermekük is született. Együtt nevelték a nő korábbi kapcsolatából 2003 októberében született lányát is. Az ügyészség azt közölte, hogy a kislány még csak 11 éves volt, amikor a nevelőapja szinte napi rendszerességgel szexuális cselekményt végzett vele.

Előfordult, hogy a gyerek alvó állapotát használta ki, de 2016-tól már erőszakot alkalmazott a lány ellenállásának leküzdése érdekében.

– közölte az ügyészség.

A nevelőapa megparancsolta a kislánynak, hogy senkinek se beszéljen a vele történtekről. A gyerek ennek ellenére is számtalanszor elmondta az anyjának, hogy milyen szörnyűségeket művel vele a férfi, de a nő nem hitt a segítséget kérő lányának, hanem még testi fenyítésben is részesítette.

Az anya ezen túlmenően testileg és lelkileg is elhanyagolta a lányát. Nem gondoskodott arról, hogy iskolába járjon, és  érdektelenséget mutatott a sorsával, problémáival kapcsolatban. A szülők magatartása következtében a kislány érzelmi, erkölcsi fejlődése sérült.

A férfit 11 év fegyházra ítélték folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, míg a neje két év felfüggesztettet kapott kiskorú veszélyeztetéséért. Az ügyész tudomásul vette a férfi büntetését, de a nőre súlyosabb büntetést kért.  A vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi büntetése kellően szigorú, viszont a nő büntetésének a súlyosítása szükséges.

Kapcsolódó
Elmondta egy 10 éves kislány az anyjának, hogy erőszakolja az apja láthatás alatt – ekkor tudta meg, nem is apja a férfi
Hat év fegyházra ítélték a férfit, de az ügyészség szerint súlyosabb büntetést érdemel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik