Belföld

Elmondta egy 10 éves kislány az anyjának, hogy erőszakolja az apja láthatás alatt – ekkor tudta meg, nem is apja a férfi

Súlyosabb büntetést kért a Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a hat év fegyházra ítélt férfire, aki szexuális erőszakot követett el az élettársa tízéves kislányán.

A férfi 2012 óta élt élettársi kapcsolatban, melyből egy fia született. A párja előző kapcsolatából született lánya is velük élt, aki 2021 júniusáig nem tudta, hogy a férfi nem a vér szerinti apja.

Miután az élettársi kapcsolat megromlott, az anya elköltözött a férfitól a gyermekekkel, de a szülői felügyeleti jogot továbbra is közösen gyakorolták. A gyerekek pedig minden második hétvégét a férfinál töltötték.

A férfi kihasználta ezt és 2021 februárjától júniusáig több alkalommal is szexuális cselekményt végzett a tízéves lányával, miután a fia már elaludt.  A kislány júniusban elmondta az édesanyjának a vele történteket, aki feljelentést tett.

– fogalmazott közleményében az ügyészség.

A Szombathelyi Törvényszék hat év fegyházra és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, azzal, hogy feltételesen se engedjék ki. Emellett megszüntették a szülői felügyeleti jogát, és minden olyan foglalkozástól eltiltották, ahol 18 év alatti gyerekkel foglalkozhatna.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi a jogi és az erkölcsi kötelezettségeit is súlyosan megszegte, ezért a büntetése súlyosítását tartja indokoltnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik