Belföld

„Ez vicc!” – Botka László a Szeged–Szabadka vasútról

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A polgármester arra reagált, hogy egyelőre még se a menetrend, se a díjszabás nem ismert.

November 28-án elindul a vasúti személyforgalom Szeged és Szabadka között. Lázár János közlekedési miniszter korábban egy utasbarát menetrend kialakítását ígérte. A Szegeder szúrta ki Botka László szegedi polgármester Facebook-bejegyzését, amelyben arra reagált, hogy egy délelőtti és egy délutáni vonattal indul a Szeged–Szabadka vasút, de menetrend még nincs.

Ha nem kerülne ilyen sokba a szegedi, a magyar adófizetőknek, akkor azt mondanám, hogy ez vicc! Sajnos tényleg az, de legalább Mészáros Lőrinc és az üzletének valódi tulajdonosa jól járt.

Botka László posztjához csatolta a Szeged.hu cikket, amely szerint egyelőre nem tudni, pontosan mikor indulnak a vonatok Szegedről, nincs hivatalos menetrend, csak a szerb oldalon, de ott is csak Röszkétől „számítják” a vonatokat. Ezt a szerb vasúttársaság honlapján vette észre az Indóház Online. A polgármester szerint ennél már csak

a Budapest-Belgrád vasútvonal »jobb«, ami kínai hitelből valósul meg, évszázadok alatt megtérülően.

A polgármester elképesztőnek nevezte, hogy a sok száz milliárd forintból lehetne oktatást, egészségügyet fejleszteni, megépíteni a  Szegednek 20 éve beígért hidat megépíteni.

Tényleg, mit lehet tenni, amikor értelmetlen, túlárazott, felesleges beruházásokat csinál a Fidesz, a fontos dolgokra pedig nincs pénz!?

– tette fel a költői kérdést a polgármester, aki korábban elárulta, sokkolta őket, amikor megtudták Lázár János felel minden nagyobb beruházásért.

A vasúti személyforgalom egyébként eredetileg október 23-án indult volna el, de el kellett halasztani, mert nem készültek el a biztosítóberendezésekkel. A MÁV ezért a Mészáros Lőrinc-féle V-Hídat okolta, mivel „a berendezések műszaki készültségi szintje alapján azok próbaüzeme nem volt megkezdhető”.

Kapcsolódó
Az állami MÁV ekézi Mészáros Lőrinc cégét, amiért nem tudják beindítani a Szeged-Röszke közötti személyforgalmat
Az október 23-i nemzeti ünnepre tervezték, de a MÁV szerint a V-Híd hibájából hónapokig csúszhat az átadás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik